give me a break!

Kan nån snälla kasta någon trolldom över dagarna så att min nya period BÖRJAR?!  kära blogg.. min klass är ett enda h*lvete. Arrghh! kan inte min lärare bara SLÄPPA hela saken? Allt var ett missförstånd på måndagen då vi alla kom till skolan först kl 10. Fast vi skulle ha bordat komma till klockan 8 då.
Nådåså. Min lärare tar varenda en in till sitt rum och frågar "VARFÖR KOM DU KLOCKAN 10 FÖRST?" "Vi börjar varje måndag kl 8 så blablabla." osv.
Därefter börja hon säga saker som " Det var faktiskt int alls bra att ni gjorde detta just nu med tanke på att jag skriver era vitsord nu just" "varför går du med strömmen? du är så begåvad, GÖR SOM DU SJÄLV TROR och inte som dom andra" OCH som om det inte var tillräckligt fick vi frånvarotimmar för den saken MEN ÄNDÅ hamnade vi stanna två timmar EXTRA idag. Så hurra för 10h SKOLDAG!
Jag hade bara sån lust att säga åt henne. "dehär är EN av orsakerna varför jag vill till prakticum pga en mycket dålig klassanda" Som tur är det bara då 2 dagar kvar tills påsklovet börjar och efter det börjar nya perioden! 
Dock skall vi endå imorgon först se på film i audiotoriummet från kl 8-11.30 sedan skall vi och käka till skolans restaurang. Deras tema denna vecka är kinamat.

snabbt om veckuslutet & en arg lärare

V-slutet blev inte helt som vi tänkte. Sara kom övernatten till mig från fredag-söndag för att vi skulle gå på fest @ talon. Tyvärr blev festen inställd på fredagen så vi hade ingen blanka f*n vad vi skulle göra. Efter många OM och MEN så diskuterade vi med Ludde att vi skulle komma dit för annars skulle han komma till oss.
Tyvärr blev det tiförst ingenting så vi lagade planer på att gå och titta på nattfutisen i Ekenäs. Fick ordnat skjuts osv. tills vi märker att det spöregnade utomhus.. Där sprack vår plan. Då bestämde jag mig för att endå åka och träffa på ludde eftersom han endå SÅÅ ville ha dit oss. :) SUPER ROLIGT hos Siekkelis!
Satt och drack tequila där i ett skede och dansade vals & tango med ludde. Det var otroligt skoj för att vara en s.k "pojklya".

Idag då skulle vi egentligen börjat kl 8 men hela klassen förutom en person hade anlänt först kl 10 till skolan för att skriva grundvård av massage 2 provet. Och ni kan gissa ungefär hur det lät. Läraren skyllde på oss att vi hade planerat hela saken och att vi faller för grupptryck osv.
Fast allt egentligen hade varit ett enda stort missförstånd!

svarta ögonbryn... katastrof..

Som ni vet så var jag ju som modell i treornas yrkesprov i brudsminkning. Där ingick även färgning av ögonfransar & bryn. Hela paketet blev helt okey faktisk! Sminkningen var kanske inte precis min smak, lite för ljus & matt d.v.s jag tyckte inte jag såg så annorlundare ut från min vardagliga smink. Hon lade persiko färger på ögonlocken, kinder & läppar.
Skulle hellre viljat ha ljusblått med pärlemor i. Förståss eftersom jag vet att det redan passar på mig men :)

Slutresultatet blev att jag praktiskt taget har SVARTA ÖGONBRYN! :(

sommarjobb, check!

Åtminstone en månad sommarjobb på gravgården! Exakt som jag önskade!
börjar jobba 14.7 så jag hinner komma hem sådär passlit från min motorcykel resa, OCH förhoppningsvis få igång dagsrytmen normal igen efter ^^
Gick idag runt om i Pargas i underbara solskenet tillsammans med Jacinta. Visst tycker jag bättre om Pargas när det är sommar.
Måste även lägga en ny bild på mig då solen sken. Gillar så effekten på mina ögon som solen gör! *ego*



Iallafall. Imorgon skall vi vara modeller för S3ornars yrkesprov. De skall ha brudsminkning så *vinkvink* boys, imoron sku de gälla att fria till mig (; skoja! Nåväl, är modell från kl 8:30 - 11.30. Är intresserad av resultatet. Måste väl ta bild på det!

Vet inte varför men iallafall har Gyllene tiders låt Går och fiskar snurrat på i mitt huvud snart hela dagen! Kanske beror det på att jag får sommarkänslor av att se asfalt på trottoarerna igen! <3

Lady gaga fashion for barbies!

Just så. Kanske man nuförtiden då kan klä sin barbie med såpbubblor? - Ialafall om du vill se ut som Lady Gaga

Designern Lu Wei Kang blev väldigt nyfiken på att klä barbien i lady gaga's kläder. Han höll på i flera månader på att skapa dessa småkläder. Det perfekta materialet tog väldigt länge att hitta men tillslut fick han det som passade perfekt.



Kangs skapade barbiekläder har blivit en STOR hit och fansen beskriver honom som ett geni!

dagens fråga:  HIT ELLER DISS?


krabbis utan alkohol?

undrar faktiskt om det är möjligt att ha krabbis utan att ha brukat alkohol dagen före? Så kändes det iallafall idag!

Igår blev jag och jamiina övernatten hos ringo once again. Senare kommer Onni dit också. Ni kan ju såklart gissa hur kvällen slutade? - kanske endå sen inte.

Nåväl. Vi vakade ända tills kl 2 ungefär tills vi släckte lamporna och försökte alla desperat sova i Ringos dubbel säng. Vilket slutade att Ringo, jag & Onni sitter och talar om olika skräckfilmer och stackars Onni blir väldigt rädd. Tillsist övertalar JAG honom att tänka positivt och att inget skulle hända honom här i detta lilla rum. Efter en tid somnar dock Onni medan jag och Ringo som såklart blev dom som delade på samma täcke eftersom Ringo endast har 3 täcken där.. Det blev otroligt varmt där när vi alla sku trängas i samma säng. Så jag och Ringo fick ju såklart aldrig sömn. Vi började mittiallt leka med Ringos Videokamera i mörkerläge och planerade vår egen skräckfilm.. Efter ett tag sitter vi och ser på när Jamiina och Onni sover. Sedan märker jag att jag skall vakna om en timme så jag skiter totalt i att sova.
Det bästa var ju såklart att jag och Jamiina hade ett prov kl 8 på morgonen och jaa-a ni kan ju gissa HUR bra det gick!

Sedan somnade jag då ungefär kl 14 och sovde i en timme tills vi skulle på middagen. Och jag har aldrig mått sämre! :s

Duktig flicka!

Visste ni att det är first day of spring idag? Jag märkte inte det heller före jag började titta i min marilyn monroe kalender. Konstigt nog så ser vi inget grönt runtom oss ännu men det kommer väl kanske senare iallafall får man hoppas! Btw. Fick mitt förra inlägg något värre fel! Tack för det über fungerande internetet i mitt internat..

Har städat som en dåre idag! Gick igenom hela mitt rum. OCH då menar jag faktiskt varenda en liten låta, hylla, tavla,skål jaa-a precis ALLT man kan röra vid! Tvättade även precis varende ett plagg som luggit i korgen. Lade min matta i tvättmaskin. Jag har varit SÅ duktigt idag att jag fullständigt inte hunnit läsa på tenten nu på måndag. Exakt så duktig. Försökte just läsa lite på det men ACK jag har faktiskt ingen aning VAD jag skall läsa på...
Fick just även besök av min storebror Daniel och hans fästmö Cessi W. Nu går jag och umgås med dem istället då :)

See you bloggers!


ps. bilden på mig som brunett.


=)

VAU! ansiktsvårdsyrkesprov + manikyr + färgning av ögonfransar & bryn gick super bra! Mina läraren och en kosmetolog från en annan salong tyckte att min vård var bäst! (Y)
Blev faktiskt på jätte bra humör nu av det, skulle kunna hoppa runt och skrika! TACKTACKTACK att jag inte gjorde bort mig idag :D Nästa vecka blir det teoriproven.
Var idag även över till Jacinta och så såg vi på Stormbreaker och jag råkade bara säga 5ggr att "hur kan man se sådär bra ut!"  Jag talar om Alex Pettyfer.

här är han endast 14 år. Tänk FJORTON ÅR!


ps. lovade en bild på mig när jag hade brunt hår så den får komma imron istället

yrkes prov 3 idag

Igår: Var vi med klassen till hoitola tukku i Åbo. Det var helt nice. De bjöd oss på en sjukt god sallad, innehöll: gröna salladsblad, skivade tomater, mintblad, gurka, marinerade broilerfiléen, feta ost, soltorkade tomater, potatis.
Sedan när vi kom tillbaka ditifrån så hade jag ett yrkesprov igen -.-' men denhär gången gick det riktigt bra faktiskt! Det var ansiktsmassage så de var bara att komma ihåg 35 olika rörelser i rätt ordning ^^

MEN idag är det en helt ansiktsbehandling + manikyr inräknat. Vilket betyder att allt skall gå som en dans och man skall kunna göra 2 saker samtidigt. Får se hur det går.. Vi har 2 h på oss och så borde vi även använda en desinfierande maskin "högfrekvens" på kunden.

Tyvärr börjar jag igen sakna att vara brunett. Borde ändå vara blond tills nästa vinter. Men då kanske jag kan färga det? eller vad tycker ni? OBS! går inte att ladda upp bild just nu så jag försöker senare ikväll!

moti 0

great. Misslyckades totalt med praktiska fotvårds provet :( Där försvann all min motivation. Jag vill bort härifrån. Skall ju även kanske byta till prakticum nästa år till samma linje. Men nu börjar jag seriöst bli små tokig på mig själv så jag vill snart byta till den linjen jag ville gå på tillförst. Turisttjänsteman är som gjord för mig. Mitt sommarjobb blir även att fungera som guide så MÅNNE de inte börjar kännas att jag har valt fel linje? Förlåt att jag angstar här. Men jag har misslyckat totalt.

inga ordentliga skoldagar mer på denna period!

HURRA mina små vänner! Visst nämnde jag att yrkesprov är stressigt men, som tur så är våra dagar ungefär så att vi gör provet och sen får vi gå hem ^^,

Jag är verkligen förvånad över att jag inte har skrivit nånting under hela v-slutet. Drar hastigt igenom vad som hänt. På fredagen kom jag hem och var så trött att jag bestämde mig för att bli hemma och bara läsa på prov och se på tv med min mor.
Lördag: Åkte iväg till min bästa kompis Hanna och färgade hennes hår och fixade oss till talon. Senare kom det Esbo flickor dit för att börja grunda hos Hanna. Senare åkte vi med taxin upp till Talon. Tror bestämt att jag råkade hoppa i famnen på en söt kille som hade födelsedag men han bara sto och var överlycklig att jag gratulerade honom? ^o)
Söndag: Mådde CRAP, hade väl skämt ut mig tiräckligt på festen eftersom jag tydligen verkar ha varit väldigt social och sto och talade med lite alla.. Senare till Åbo. Slutade med att vi hade pyjamas party hos Ringo<3 Små feta barn jag, jamiina & ringo.



Måste även lägga en bild på min über "satsade" lackning till festen..

livet ler plötsligt!

där det finns mörker finns det även en gnutta ljus! :')

Nörden?

Kalla mig vad du vill men jag stressar tror jag mindre nu när jag lite öppnar mappen och bläddrar igenom allt. Tyvärr har jag ju bara inte en mapp så.. måste bläddra i den andra ännu också.
Sitter förtillfället och gör läxor. Slutresultatet = full musik på, checka facebook och jaa.. söka sådär varannan kvart efter svar till min läxa.. (Y) framsteg...

Förståss som vi alla kunde förutse somnade jag såklart undertiden jag skulle försöka öva på proven. Så dagens övning har nog inte blivit till nånting. Så jag tänker förståss dricka lite te på saken!

Suck, så mycket att göra men så lite tid. :(  Borde åka iväg på fest hela v-slutet men vet inte om jag nu vill supa där när jag hellre ba vill ÖVA ÖVA ÖVA!

titta så här mycket tycker jag om muskler på latinska!<3

Stress & yrkesprov

Ja, jag ljög när jag sa att prov veckor var hemska. Praktiskta yrkesprov är ännu värre!
Min motivation är minus 2 för tillfället.. Ni förstår, när man skriver prov eller essä frågor får man skriva ungefär så som man läst i sina undervisningsmaterial eller fritt. Medan i yrkesproven går det 3 olika personer och tittar på ALLT du gör. Varenda en liten sak du kanske missar och BANG! du är underkänd..
Okey, låt oss inte överdriva men, det är ungefär vad det går ut på. En massa läraren och kosmetolog som går runt och vaktar dig som en hök. Dessutom hjälper inte deras frågor som de mittiallt hittar på att du skall berätta allt om den produkten samtidigt som du vårdar din kund; vilket oftast leder till att du vänder dig mot läraren och berättar. Såklart skall vi inte glömma deras kuggfrågor som dom alltid bestämmer att lägga till som pricken över i:et..

arrgh, btw borde gå ner och hänga upp mitt byk och bada bastu men min säng verkar mer lockande..


fransk dag med betty

Ni funderar antagligen över rubriken idag. Faktiskt så är det så att jag plötsligt igår kl 23.00 började testa göra en fransk fläta för första gången i mitt liv! yeah, sure.. visst jag är en tjej men jag har aldrig lärt mig göra franska flätor! OCH usch så svårt det var att göra en sån i luggen på sig själv..
förståss så blev det ju svårare med tanke på mina hårförlängningar men tillsist fick jag fixat någolunda fin fläta :) ps. bilden ser underlig ut men det ser  bättre ut i verkligheten


<< sliten fransk manikyr ser ut såhär>>

Sen idag när jag vaknade 9 tiden pga solen (förlåt, man skall inte klaga nu när solen engång skiner!) så började jag igen desperat försöka göra en i luggen åt mig. Nu sitter jag här med en inbakad fläta i luggen och fransk manikyr! så därför är denna dag en fransk dag åt mig.
Fundera faktiskt att gå ut och gå med Jamiina men hon verkar inte riktigt orka så. -.-'

Har även kundbetjäning idag kl 14-20 i salongen. Kanske jag äntligen slipper och göra nånting nu när hjärnskakningen är borta! Sees efter kunddagen kanske om jag hittar nånting intressant att skriva om!

I LOVE KENT

O like it like it, I DO LIKE KENT!

Var på söndagen 7.3 och så kent live för första gången! Och jag måste bara säga att jag blev DROGAD av deras musik once again! Tänker absolut fa och se på dem nästa gång de besöker Finland igen!
Här får ni lite godisbitar från koncerten ;) ps. sto tredje längst fram!

 

 

Minns inte egentligen när jag började lyssna på kent. Tror det var när jag var med pappa och mina två bröder till Åland och min storebror köpte kents skiva du & jag döden.
Kommer ihåg att jag blev helt fängslad av "Den döda vinkeln" fast jag inte visste typ vad dom sjöng om..
Ojdå så man dyrkade sin storebror när man var ett litet barn!


skall senare nångdag kika om jag får in en video då han uppträdde. Jag & teknik ni vet ;)


RSS 2.0